Poceni leti
LetiHoteli  
Primerjaj lete
Od: 
Do: 
Datum odhoda:
Datum prihoda: 
Valuta:
Odrasli:
Otroci:
Dojencki:
Koga iscemo:

OBVESTILO O VAROVANJU ZASEBNOSTI

PoceniLeti.si spletne storitve

1. Splošne informacije

Namen tega Obvestila o varovanju zasebnosti je opisati, kako obdelujemo vaše osebne podatke; katere osebne podatke zbiramo, kako uporabljamo podatke in komu razkrijemo podatke. Poleg tega vam povemo, kako lahko nadzirate obdelovanje vaših osebnih podatkov.

Nudimo neodvisno spletno storitev, iskalnik, ki vam pomaga najti in primerjati lete, hotele, druge potovalne izdelke in povezane spletne storitve. To Obvestilo o varovanju zasebnosti velja za uporabnike naših spletni strani (kasneje “vi”).

Osebni podatki so informacije, prek katerih je mogoče osebno neposredno ali posredno prepoznati kot posameznika. Osebni podatki vključujejo naslov internetnega protokola (IP) uporabnika.

2. Upravljavec in kontaktne informacije

Stephen Marner
Podjetje: Vuelos Baratos Ltd.
ID podjetja: NI049515
Naslov:
5-6 Magazine Street,
Derry / Londonderry
BT48 6HJ
Združeno kraljestvo
E-pošta: privacy@pocenileti.si

3. Obdelovanje vaših osebnih podatkov

Zbiramo in obdelujemo le osebne podatke, ki so primerni in nujno potrebni v namene, ki so navedeni v tem Obvestilu o varovanju zasebnosti. Osebne podatke nam zagotavljate, ko vnašate podatke v našo spletno stran ali uporabljate spletno stran. Prav tako zbiramo osebne podatke tretjih oseb….

Namen obdelovanja Osebni podatki Čas hranjenja
Zagotavljanje iskalnika na spletni strani IP naslov
ID seje
Vaši potovalni načrti, torej možnosti iskanja leta in/ali hotela
(poti, destinacije, datumi, število oseb, ki potujejo, izbrani jezik, valuta)
12 mesecev
Delovanje spletne strani IP naslov (podatki o državi)
Operacijski sistem
Programska oprema brskalnika
Ločljivost zaslona
12 mesecev
Izboljšanje storitev Spletna stran, ki vas je napotila k nam
Obnašanje uporabnika na strani, na katero ste nadaljevati (kot so informacije o klikih, datum in čas izvedbe dejanja)
Analitika: obnašanje (obiskane strani, povratni uporabnik, število odbojev, število pretvorb) in uporabniške preference (izvorna država, operacijski sistem, ločljivost zaslona)
12 mesecev
Izboljšanje vsebine na spletni strani, vključno s prilagojeno vsebino IP naslov
podatki o obnašanju uporabnika (kot so informacije o klikih, datum in čas izvedbe dejanja)

Glejte našo stran Zasebnost piškotkov: https://www.pocenileti.si/cookiepolicy.aspx
12 mesecev
Distribucija prilagojenih e-poštnih glasil naročnikom Podatki o naročnini: ime in e-poštni naslov, dodatni prostovoljni podatki glede vašega naslova in najbližjega letališča, jezik
IP naslov
Ko naročnik prekliče naročnino
Storitve za stranke
Podatki obrazca za povratne informacije: ime, e-poštni naslov in komentarji/predlogi (ki lahko vključujejo osebne podatke)
IP naslov
Datum in čas
Korespondenca, povezana s povratnimi informacijami
36 mesecev po tem, ko je bila zahteva za povratne informacije razrešena/urejena
Zbiranje novih stikov
Facebook sporočila
36 mesecev po prejemu sporočila.

Pravna podlaga za obdelovanje osebnih informacij je naš utemeljeni interes, da

  • uporabnikom brezplačno nudimo zelo uporabno spletno storitev,
  • izboljšamo uporabnost naših storitev / spletne strani za uporabnike in
  • izboljšamo uporabniško izkušnjo naših storitev / spletne strani

in vaše soglasje, da prejemate novice in zanimive vsebine, povezane z našimi storitvami, prek e-pošte (elektronsko neposredno trženje). Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete tako, da se odjavite od glasila prek navodil, ki so vključena v glasilo. V nasprotnem primeru se lahko odjavite tako, da uporabite funkcijo odjavi na naši spletni strani.

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo tudi zaradi pravnih obveznosti, npr. informacijske varnosti in preprečevanja goljufij.

Osebne podatke, ki jih zbiramo, hranimo tako dolgo, kot je potrebno za izpolnitev namenov, ki so navedeni v tem Obvestilu o varovanju zasebnosti, razen kadar je daljše obdobje shranjevanja zahtevano z zakonom, ali je potrebno, da lahko zaščitimo naše zakonite pravice. Nato bodo osebni podatki izbrisani v razumnem časovnem obdobju, ali pretvorjeni v anonimno obliko.

Sledenje in samodejno sprejemanje odločitev, vključno z izdelavo profilov

Sledimo uporabi storitev in obnašanju na naših spletnih straneh za razvoj storitev, ter da vam nudimo boljše storitve in izkušnje strank. Podatke uporabljamo tudi za trženje in notranji razvoj. Preberite našo ločeno Politiko o piškotkih: https://www.pocenileti.si/cookiepolicy.aspx

4. Prejemniki osebnih podatkov

Dostop do vaših osebnih podatkov bodo imele naše znamke, spletne strani, aplikacije ali podjetja, povezana z Vuelos Baratos Ltd.

Osebne podatke delimo tudi s partnerji in ponudniki storitev.

Vaše osebne podatke razkrivamo sledečim prejemnikom:

Kategorija prejemnikov Prejemniki
Glavni partnerji, leti, vlaki, avtobusi, hoteli, najem avtomobila, prevoz na letališče, parkirišče na letališču, izleti in ogledi, dogodki, vstopnice za koncerte Letalske družbe, potovalne agencije, spletni ponudniki rezervacij, avtobusne linije, upravljalci trajektov, ponudniki rezervacij za vlake, železniške družbe, ponudniki rezervacij za najem avtomobila, upravljalci prevoza na letališče, ponudniki rezervacij za parkirišče na letališču, podjetja za izlete in oglede, ponudniki rezervacij za dogodke in vstopnice.
Poln seznam najdete na naši spletni strani: https://www.pocenileti.si/airlines.aspx
Povezana omrežja Tradedoubler, Zanox, Commission Junction, hasoffers / Tune, Trade tracker, Time One Performance, Webgains, Google Adsense, Doubleclick.
IT/ponudniki spletnih storitev / partnerji
Uporabniška izkušnja, trženje, oglaševanje vključno s prilagojeno vsebino Google maps, Google AdSense, Google Ad Service, Google DoubleClick, Commission Junction
Statistika in poročila Google Analytics
Delovanje na družbenih omrežjih Twitter, Facebook, Google+

Vse tretje osebe, s katerimi sklepamo partnerstva ter navajamo njihove ponudbe, so vredne zaupanja, spodbujamo pa vas, da pregledate izjave o varovanju zasebnosti teh spletnih strani in razumete postopke zbiranja in uporabe vaših informacij, ko kliknete povezavo na drugo stran.

Prenos izven EU/EGP

Ko so osebni podatki preneseni izven EU/EGP, je prenos zaščiten s pravnimi ukrepi in ustreznimi previdnostnimi ukrepi. Sledeči prejemniki lahko obdelujejo podatke izven EU/EGP:

Prejemnik Previdnostni ukrep ob prenosu
Google Analytics Zasebnostni ščit EU-ZDA
Commission Junction Zasebnostni ščit EU-ZDA
HasOffers/Tune Zasebnostni ščit EU-ZDA
Google Adsense Zasebnostni ščit EU-ZDA
Google Adwords Zasebnostni ščit EU-ZDA

Drugi prenosi

Poleg tega lahko delimo informacije v povezavi z vsako združitvijo, prodajo naših sredstev ali financiranja oziroma prevzema deleža ali našega celotnega podjetja ter v povezavi z drugimi podobnimi sporazumi.

Osebni podatki so tretjim osebam razkriti tudi, kadar tako zahteva veljaven zakon, predpis ali ukaz s strani pristojnih organov, ter za preiskovanje morebitnih nedovoljenih uporab izdelkov in storitev, kot tudi, da zagotovimo varnost izdelkov in storitev.

5. Varovanje osebnih podatkov

Zavezujemo se, da bomo sledili varnostnim določilom veljavnih predpisov o varstvu podatkov, ter obdelovali osebne podatke v skladu z dobrimi praksami obdelovanja.

Osebni podatki so zaščiteni z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi. Informacije shranjujemo v zavarovanih IT-okoljih, ki so zaščitena z ustreznimi varnostnimi tehnikami. Naše osebje in obdelovalci, ki obdelujejo osebne podatke, morajo obdržati strogo zaupnost teh osebnih podatkov. Dostop do osebnih podatkov imajo le tisti zaposleni, ki te informacije potrebujejo za izvajanje svojih delovnih nalog. Zaposleni in obdelovalci imajo osebne dokumente in gesla.

Oblasti in uporabnike o izgubi podatkov obvestimo v skladu z veljavnimi predpisi glede informacijske varnosti in varstva podatkov.

6. Vaše pravice in nadzorni organ

Imate pravice, ki so navedene v veljavni zakonodaji o varstvu podatkov.

  • Imate pravico, da prejmete potrdilo o tem, če obdelujemo vaše osebne podatke
  • Imate pravico, da potrdite in dostopate do svojih osebnih podatkov ter od nas zahtevate, da vam podatke zagotovimo v pisni ali elektronski obliki
  • Imate pravico do poprave nepravilnih ali nepopolnih osebnih podatkov. Prav tako imate pravico, da od nas zahtevate, da podatke odstranimo
  • Imate pravico, da drugemu upravljavcu posredujete osebne podatke, ki ste jih zagotovili (na podlagi vašega soglasja ali pogodbenega razmerja)
  • Imate pravico, da od nas zahtevate, da omejimo obdelovanje vaših osebnih podatkov v skladu s pogoji, ki so navedeni v zakonodaji o varstvu podatkov
  • Imate pravico, da ugovarjate obdelovanju vaših osebnih podatkov v določene namene, npr. imate pravico, da zavrnete vsakršno obdelovanje ali prenos podatkov v namene neposrednega trženja
  • V primeru, da obdelovanje vaših osebnih podatkov temelji na soglasju, imate pravico, da soglasje kadarkoli prekličete (preklic ne vpliva na zakonitost obdelovanja na podlagi soglasja pred preklicem)

Svoje pravice lahko uveljavljate tako, da pošljete zahtevo prek kontaktnih informacij, ki so navedene na začetku tega Obvestila o varovanju zasebnosti. Ko prejmemo vse potrebne informacije o vaši zahtevi (vključno s potrditvijo identitete), bomo začeli z obdelovanjem vaše zahteve. Potrudili se bomo, da vašo zahtevo obdelamo v enem mesecu.

Zavrnemo lahko zahteve, ki so nerazumno ponavljajoče, prezirane ali izrazito žaljive (vidno neutemeljene).

V primeru, da menite, da je naše obdelovanje vaših osebnih podatkov neskladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) (EU) 2016/679, imate pravico, da podate pritožbo pri lokalnem nadzornem organu za varstvo podatkov.

Informacijski pooblaščenec
Zaloška 59
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel. +386 1 230 9730
Fax +386 1 230 9778
e-mail: gp.ip@ip-rs.si

7. Spremembe tega Obvestila o varovanju zasebnosti

To Obvestilo o varovanju zasebnosti lahko občasno spremenimo, kadar je potrebno. Vse spremembe tega obvestila bodo na voljo na naši spletni strani, kjer je objavljeno to Obvestilo o varovanju zasebnosti.

To Obvestilo o varovanju zasebnosti je bilo objavljeno 23. maja 2018, različica 2.0

Zgodovina sprememb

Številka različice Opis spremembe Datum
različica 2.0 23. maja 2018
Sponzorirane Povezave